Go to account settings 1
14 Feb 2024

Wat is Oil Pulling?

Wat is Oil Pulling?

Ayurvedische Oliebehandeling voor een Gezonde Mond

Oil pulling, een eeuwenoude Ayurvedische remedie, staat bekend om zijn gunstige effecten op de mondgezondheid en algemene welzijn. Deze techniek maakt gebruik van zuivere oliën om schadelijke bacteriën, schimmels en toxines te verwijderen uit de mond, tanden, tandvlees, tong en keel.

De Kracht van Oil Pulling

Verschillende wetenschappelijke studies onderstrepen de effectiviteit van oil pulling als ontgiftingstherapie. Onderzoek toont aan dat het dagelijks uitvoeren van oil pulling met kokosolie of sesamolie de algehele mondgezondheid bevordert. Sesamolie, specifiek gebruikt als mondhygiëne-middel, vermindert de hoeveelheid Streptococcus mutans op tanden, plaque en speeksel. De voortdurende verwijdering van microben en toxines ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan de genezing van chronische en acute ziekten in het hele lichaam.

Effectieve Aanpak van Micro-organismen

Micro-organismen in de mond, bedekt met een vettig membraan, worden aangetrokken en opgelost door de olie tijdens oil pulling. Deze techniek vermindert niet alleen de bacteriële groei, maar draagt ook bij aan celvernieuwing en heeft positieve effecten op de lymfedrainage en inwendige organen.

Voordelen van Oil Pulling voor Mondgezondheid

  • Handhaven van gezonde tanden en tandvlees
  • Behoud van een frisse adem
  • In goede conditie houden van lippen, mond en keel
  • Handhaven van witte tanden
  • Behoud van een roze tong en tandvlees

Hoe Oil Pullen voor Optimaal Resultaat

De meest effectieve oil pulling wordt bereikt door koudgeperste biologische kokosolie of sesamolie te gebruiken. De olie wordt gedurende 15-20 minuten in de mond bewogen door langzaam tussen tanden en kiezen te duwen, te zuigen en kauwbewegingen te maken. Het spugen van de olie, niet doorslikken, is essentieel om bacteriën en toxines te verwijderen.

Tips en Trucs voor Succesvol Oil Pullen

  • Voeg een druppeltje pepermunt- of kaneelolie toe als de smaak moeilijk is.
  • Begin met kortere sessies en bouw geleidelijk op naar 20 minuten
  •  Ervaar je gezondheidsreacties? Dat kan wijzen op een diepgaande reiniging van het lichaam.
  • Bij kinderen, start met 1 theelepel olie voor 3-5 minuten en voeg eventueel een pepermuntsmaak toe.
  • Spoel kokosolie niet in de wasbak om verstopping te voorkomen.

Ayurvedische Gezondheid in een Notendop

Oude Ayurvedische overtuigingen suggereren dat oil pulling niet alleen mond- en keelziekten vermindert, maar ook het lymfestelsel zuivert en een positieve invloed heeft op het immuunsysteem. De helende kracht van deze oliën strekt zich uit tot het hele lichaam volgens holistische praktijken.

0%

Je winkelwagentje is leeg

Inloggen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »