Go to account settings 1
07 Mar 2023

Hoe gebruik je Arganolie in je haar

Hoe gebruik je Arganolie in je haar

Hoe gebruik je arganolie in je haar

We laten je graag zien hoe je het meeste uit je arganolie kunt halen. Gebruik je arganolie voor je haar en ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? In dit artikel lees je hoe je door middel van arganolie je haar er verzorgd uit laat zien, maar ook zorgt voor een beschermende en hydraterende werking. Door het gebruik van arganolie in je haar, wordt je haar ook nog eens sterker, kunnen dode puntjes worden voorkomen én je haar wordt ook nog eens pluisvrij.

In arganolie zitten verschillende bestandsdelen die bijdragen aan de verzorging en herstel van je haar. Zo vind je vitamine E, omega 6 en omega 9 in onze arganolie. Een kenmerk van het gebruik van de olie is dat je huid vocht vasthoudt waardoor het niet uitdroogt. Dit geldt ook voor het gebruik in je haar. Hierdoor zal je haar er minder droog en minder pluizig eruit zien. En minder droog haar betekent uiteraard dat het een mooie glans krijgt.

Door de arganolie op de hoofdhuid te gebruiken kan je haargroei stimuleren en haaruitval voorkomen.

Haaruitval voorkomen met arganolie

Doordat arganolie de hoofdhuid hydrateert en voedt, ondervindt je haar hier direct voordeel van. Zo vermindert het de haaruitval en kan het de haargroei stimuleren. Minder droog haar draagt ook bij aan de vermindering van roos.


Gebruik arganolie voor fijn haar

Omdat arganolie een natuurlijk product is, is het geschikt voor mensen met gevoelige huid of mensen die sterk reageren op chemische beauty producten. Mensen met fijn haar kunnen een negatief gevolg ondervinden van het gebruik van chemische producten en kiezen daarom voor natuurlijke producten, zoals arganolie. Arganolie voor fijn haar kan bijdragen aan meer volume. Dit komt doordat het haar meer vocht vasthoudt waardoor het een vollere look en feel krijgt.

Maar hoe gebruik je arganolie voor fijn haar? We raden aan om de arganolie in je haar te doen voor je gaat slapen. Doe enkele druppels arganolie op vingers en masseer het door je haren heen. Zorg ervoor dat je alle haren bereikt om voordeel te hebben van het volledige effect van de arganolie. Laat de olie de hele nacht in je haar zitten. Wanneer je opstaat dien je de olie weer uit je haren te wassen.

Arganolie ook voor krullend haar

Bovenstaande instructies én voordelen gelden natuurlijk niet alleen voor fijn haar. Arganolie voor krullend haar kan ook veel voordelen hebben. Een mooie krul behouden in combinatie met een volle coupe kan van sommige een uitdaging zijn om gezond en mooi te houden. Arganolie kan bijdragen in de verzorging en instandhouding van je mooie bos krullen. Ook hiervoor geldt: gebruik je arganolie in je krullende haar voor het slapen gaan. We raden aan om deze ‘kuur’ 1 of 2 keer per week te herhalen.

Arganolie aanbrengen op elke type haar

We zullen de stappen met je doornemen voor het aanbrengen van arganolie in je haar.

Laat door middel van het pipetje wat in de dop zit verwerkt een aantal druppels (afhankelijk van je hoeveelheid haar) arganolie op je handen vallen. Mocht je merken dat je niet voldoende olie meer op je handen hebt, gebruik dan weer wat druppels. Het is belangrijk dat je alle haren van je kapsel bereikt.
Breng de olie door middel van je vingertoppen aan en begin van bij de wortels en werk naar je haarpunten toe
Masseer tevens de gehele hoofdhuid in met arganolie voor extra voeding
Voor het volle effect raden we aan de olie een nachtje te laten zitten en dus deze instructies voor het slapen gaan uit te voeren. Heb je dit gedaan? Was dan de volgende ochtend de olie er weer uit met shampoo en gebruik vervolgend conditioner.
Heb je minder tijd? Wikkel dan je haar in met een warme vochtige handdoek. Laat deze ongeveer vijf tot tien minuten intrekken.
Spoel de arganolie uit je haar met shampoo en verzorg je haar met een conditioner.
Benieuwd wat arganolie voor jouw haar kan doen? Kies dan voor de zachte en voedende arganolie van DailyArgan.

Recente artikelen

  1. Wat is Batana Olie Precies?

    Wat is Batana Olie Precies?

  2. Alles over Rozemarijn Olie

    Alles over Rozemarijn Olie

  3. Wat is Oil Pulling?

    Wat is Oil Pulling?

  4. Wat is Chebe Poeder?

    Wat is Chebe Poeder?

  5. Olie voor Haargroei: Batana Oil & de TikTok Trend
0%

Je winkelwagentje is leeg

Inloggen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »