Go to account settings 1
04 Sep 2023

Is Arganolie de beste Remedie tegen Acne?

Is Arganolie de beste Remedie tegen Acne?

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door puistjes, mee-eters en zwarte puntjes. Het kan zowel de tienerjaren als volwassenheid treffen, en kan een aanzienlijke impact hebben op het zelfvertrouwen van mensen.

Er zijn veel verschillende behandelingen voor acne beschikbaar, van over-the-counter producten tot receptplichtige medicijnen. Maar steeds meer mensen wenden zich tot natuurlijke remedies, zoals arganolie.

Wat is arganolie?

Arganolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de zaden van de arganboom. Deze boom komt voor in Marokko, waar deze al eeuwenlang wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder huidverzorging.

Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren, antioxidanten en vitamine E. Deze stoffen kunnen een aantal voordelen voor de huid hebben, waaronder:

 • Hydratatie: Arganolie kan helpen om de huid te hydrateren en te verzachten. Dit kan helpen om de huid gezonder en minder vatbaar voor acne te maken.
 • Ontstekingsremmend: Arganolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen om acne te verminderen.
 • Antibacterieel: Arganolie heeft antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen om de groei van bacteriën te remmen die acne kunnen veroorzaken.

Wetenschappelijk onderzoek

Er is nog steeds beperkt wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van arganolie bij acne. Maar er zijn enkele studies die aantonen dat arganolie mogelijk een effectieve behandeling kan zijn.

Een studie uit 2014, gepubliceerd in het tijdschrift "Dermatology and Therapy", toonde aan dat arganolie effectief was in het verminderen van acne bij mensen met lichte tot matige acne. De studie vergeleek arganolie met een placebo-behandeling en vond dat arganolie een significante vermindering van acne-symptomen veroorzaakte, waaronder puistjes, mee-eters en zwarte puntjes.

Een andere studie uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift "Journal of Cosmetic Dermatology", toonde aan dat arganolie ook effectief was in het verminderen van acne-littekens. De studie vergeleek arganolie met een andere natuurlijke behandeling, jojoba-olie, en vond dat arganolie een significante verbetering van acne-littekens veroorzaakte.

Hoe gebruik je arganolie voor acne?

Arganolie kan op verschillende manieren worden gebruikt voor acne. Je kunt het direct op de huid aanbrengen, of je kunt het toevoegen aan andere huidverzorgingsproducten, zoals een gezichtscrème of een reinigingsmiddel.

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van arganolie voor acne:

 • Begin met een kleine hoeveelheid arganolie. Arganolie is een zeer vette olie, dus je hoeft niet veel te gebruiken.
 • Breng arganolie aan op de probleemgebieden. Je kunt arganolie aanbrengen op de hele huid, maar het is het meest effectief bij het behandelen van puistjes, mee-eters en zwarte puntjes.
 • Gebruik arganolie twee keer per dag. Het beste is om arganolie 's ochtends en 's avonds aan te brengen.

Als je arganolie voor het eerst gebruikt, is het belangrijk om op eventuele reacties te letten. Als je huid geïrriteerd raakt, stop dan met het gebruik en raadpleeg een arts.

Alternatieve behandelingen

Als arganolie niet voor jou werkt, zijn er nog andere natuurlijke remedies die mogelijk kunnen helpen bij acne. Enkele andere populaire opties zijn:

 • Tea tree olie: Tea tree olie heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij acne.
 • Lavendelolie: Lavendelolie heeft ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen die kunnen helpen bij acne.
 • Kamille-extract: Kamille-extract heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij acne.

Het is belangrijk om met een arts te praten voordat je natuurlijke remedies voor acne gebruikt.

Recente artikelen

 1. Wat is Batana Olie Precies?

  Wat is Batana Olie Precies?

 2. Alles over Rozemarijn Olie

  Alles over Rozemarijn Olie

 3. Wat is Oil Pulling?

  Wat is Oil Pulling?

 4. Wat is Chebe Poeder?

  Wat is Chebe Poeder?

 5. Olie voor Haargroei: Batana Oil & de TikTok Trend
0%

Je winkelwagentje is leeg

Inloggen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »