Go to account settings 1
12 Jun 2023

Waarom je Arganolie na het zonnen moet gebruiken

Waarom je Arganolie na het zonnen moet gebruiken

Nu de zomer in volle gang is, is het tijd om te praten over een geweldige schoonheidsgeheim: arganolie. Hoewel deze magische olie geen natuurlijke SPF-factor heeft, is het absoluut een must-have voor je huidverzorgingsroutine na het zonnen. Dus laat me je vertellen waarom je arganolie zou moeten gebruiken om je huid te verwennen na een dagje in de zon.

Laten we eerst even een stapje terug doen en praten over zonnebaden. Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen met behulp van zonnebrandcrème met een breed spectrum SPF. Maar zelfs met de beste bescherming kan je huid na het zonnen wat extra liefde en verzorging gebruiken. En dat is waar arganolie in beeld komt.

Eerst: waar komt arganolie vandaan

Arganolie, afkomstig van de noten van de arganboom in Marokko, staat bekend om zijn voedende en hydraterende eigenschappen. Na een dagje zonnen heeft je huid behoefte aan hydratatie en voeding om te herstellen en te regenereren. En dat is precies waar arganolie in uitblinkt.

Deze wonderolie zit boordevol vitamine E, antioxidanten en essentiële vetzuren, die essentieel zijn voor de gezondheid van je huid. Het helpt om vocht vast te houden en de natuurlijke barrière van je huid te versterken. Daarnaast heeft arganolie ontstekingsremmende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen om roodheid en irritatie na het zonnen te verminderen.

Hoe gebruik je arganolie na het zonnen?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Nadat je jezelf hebt beschermd met zonnebrandcrème en hebt genoten van die stralende zonnestralen, is het tijd om je huid te laten genieten van de voordelen van arganolie. Neem een paar druppels olie in je handpalmen en masseer het zachtjes in op je gereinigde huid. Focus op de gebieden die extra aandacht nodig hebben, zoals je gezicht, armen, benen en elke andere plek die wat liefde verdient.

Na het aanbrengen van arganolie merk je meteen hoe het je huid hydrateert en verzacht. Het trekt snel in zonder een vettig gevoel achter te laten, waardoor je huid zijdezacht aanvoelt. Bovendien heeft het een heerlijke, nootachtige geur die je zintuigen verwent terwijl het zijn werk doet.

Nog meer voordeeltjes van Arganolie als extra after sun

Het gebruik van arganolie na het zonnen heeft nog een extra voordeel: het kan helpen om je zomerse gloed langer te behouden. Omdat arganolie je huid gezond en gehydrateerd houdt, zal je zomerse kleurtje er langer fris en stralend uitzien. Je kunt dus nog langer genieten van dat prachtige gebruinde uiterlijk!

Dus, zonliefhebbers, vergeet niet om na het zonnen je huid te verwennen met wat arganolie. Het is de perfecte manier om je huid te voeden, te hydrateren en te kalmeren na een dagje in de zon. Blijf uiteraard niet alleen vertrouwen op arganolie, maar bescherm jezelf altijd met een goede zonnebrandcrème tijdens het zonnen. Geniet van de zomer en laat je huid stralen!

Recente artikelen

  1. Wat is Batana Olie Precies?

    Wat is Batana Olie Precies?

  2. Alles over Rozemarijn Olie

    Alles over Rozemarijn Olie

  3. Wat is Oil Pulling?

    Wat is Oil Pulling?

  4. Wat is Chebe Poeder?

    Wat is Chebe Poeder?

  5. Olie voor Haargroei: Batana Oil & de TikTok Trend
0%

Je winkelwagentje is leeg

Inloggen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »