Go to account settings 1
18 Jul 2023

Wat is Batana Olie? En hoe gebruik je het?

Wat is Batana Olie? En hoe gebruik je het?

Batana-olie wordt gewonnen uit de Amerikaanse palmolieboom en heeft een diepe historie. Volgens Dr. Sebi is de oorsprong ervan verbonden met de geschiedenis van Honduras, waar het traditioneel gebruikt werd voor schoonheidsproducten. Het is al eeuwenlang een favoriet onder de inheemse Miskito-mensen van Honduras, die het de bijnaam "wonderolie" hebben gegeven vanwege de vermeende voordelen ervan voor het bevorderen van haargroei en het verbeteren van de huid.

Wat zijn de voordelen van batana-olie?

Een van de belangrijkste voordelen van het opnemen van batana-olie in je schoonheidsroutine zijn de voedende eigenschappen. Vanwege het hoge gehalte aan vitamines en omega-6-vetzuren kan de olie dienen als een verzachtend middel om de huid te hydrateren, legt Robinson uit.

Een opmerkelijk voordeel van batana-olie, dat niet vaak wordt gevonden in natuurlijke oliën op de markt, is de bescherming van de huid tegen schadelijke UV-stralen. Dr. Sebi verklaart dat batana-olie tocoferolen en tocotriënolen bevat, die fungeren als antioxidanten en de huid beschermen tegen UV-straling en milieuvervuiling. Bovendien helpen ze vrije radicalen te bestrijden die kunnen leiden tot fotodamage.

Zijn er bijwerkingen van het gebruik van batana-olie?

Zoals bij elk natuurlijk product bestaat er een potentieel risico op allergische reacties of overgevoeligheid, zoals roodheid, schilfering en jeuk, aldus Dr. Sebi. Desondanks is batana-olie over het algemeen veilig voor alle huidtypen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de tolerantie van de huid voor bepaalde ingrediënten kan variëren. Het wordt daarom aanbevolen om vóór gebruik van een nieuw product of skincare-ingrediënt een patchtest uit te voeren of advies in te winnen bij een dermatoloog. Als je thuis een test wilt doen, adviseert Dr. Sebi om gedurende twee tot drie opeenvolgende nachten een kleine hoeveelheid olie aan te brengen op de binnenkant van je onderarm. Als er geen reactie optreedt, kun je er zeker van zijn dat het product veilig is om op je gezicht te gebruiken.

Wat is de beste manier om batana-olie in je huidverzorgingsroutine te gebruiken?

Er zijn verschillende manieren om batana-olie in je dagelijkse routine op te nemen, zodat je huid er stralend en gezond uitziet. Dr. Robinson raadt aan om de olie toe te voegen aan je gezichtsreiniger, moisturizer of masker.

Het is echter belangrijk om de olie met mate te gebruiken. Volgens Dr. Sebi is het voldoende om dit ingrediënt een paar keer per week te gebruiken. Bij een droge of gedehydrateerde huid kan de olie één tot twee nachten per week worden gebruikt. Voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid adviseert ze om de olie als eerste stap in de huidverzorgingsroutine te gebruiken, gevolgd door een reiniger op waterbasis om verstopping van de poriën te voorkomen.

Recente artikelen

 1. Wat is Batana Olie Precies?

  Wat is Batana Olie Precies?

 2. Alles over Rozemarijn Olie

  Alles over Rozemarijn Olie

 3. Wat is Oil Pulling?

  Wat is Oil Pulling?

 4. Wat is Chebe Poeder?

  Wat is Chebe Poeder?

 5. Olie voor Haargroei: Batana Oil & de TikTok Trend
0%

Je winkelwagentje is leeg

Inloggen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »